СамокоВест

Учениците от ОУ“ Неофит Рилски“ рисуваха и се забавляваха По закона на Том Сойер

Споделете ни в

Учениците от ОУ „Неофит Рилски“ се включиха в инициативата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за креативност и мотивация – „По закона на Том Сойер“. Том Сойер е главен персонаж в  първия самостоятелен роман на американския писател Марк Твен.

Том е смело и находчиво дете с богата въображение, което непрекъснато се замесва в неприятности, заедно със своите приятели. Но с времето героят търпи развитие и все повече застава на страната на доброто . Той притежава силно чувство за справедливост и морална съвест.

Идеята на инициативата бе да насърчи учениците към екипна работа и положителна комуникация, да ги провокира да развихрят творческото си въображение, да им помогне да изразят своите необичайни и оригинални идеи с много позитивни емоции и запомнящи се ситуации.

Учениците, водени от позитивни мисли и с напътствията на младия художник Иван Шуманов, нарисуваха картини, представляващи оригинални композиционни решения. С прякото ръководство и с деликатната помощ на учителите: Стоян Занев , Златка Шакалова , Петя Вучова , Галина Грахльова , Цветелина Груева , Анелия Кабадийска, Надка Мальова и Галина Рогачева  децата украсиха двора, стълбите и училищното фоайе.

За да стане училището по-красиво и по-желано място, МКБППМН-Самоков поде не само инициативата. От Комисията, със секретар Бойка Буранова, са осигурени всички необходими материали, за да може тя да се случи. Инициативата срещна подкрепата и на директора на ОУ“ Неофит Рилски“ Мариана Солунска, която предостави на младите артисти най-добрите места за творческата им изява.