СамокоВест

Талантливият художник Радослав Генев представя седмата си самостоятелна изложба – Пейзажи

Споделете ни в

На 20 септември, от 18 часа в Художествена галерия „Проф.Васил Захариев“ – Самоков, талантливият художник Радослав Генев ще представи своята седма самостоятелна изложба – Пейзажи.

Радослав е най-младият творец – майстор на четката, в рода Геневи. Той е внук на самоковския художник Слави Генев и син на дългогодишния специалист в Графичната база на СБХ Гено Генев. Ради вече е добре познат на ценителите на изобразителното изкуство не само в родния Самоков, но и извън него. Роден през 1987г. През 2013г. завършва магистратура по графика в Националната Художествена Академия при доц. Димо Колибаров.

Толкова млад, едва ли не още юноша, Радослав Генев има богата творческа биография. Автор е на шест самостоятелни изложби. Участвал е и в редица сборни изложби и биеналета както в страната , така и в чужбина. Между тях Международна графика „Corpo Ex/Posto” в гр. Венеция, Италия през 2011г., участие в 16-то Международно биенале на графиката във Варна през 2011г.  През 2009г. Радослав Генев получава Втора награда „Пабло Пикасо в България” за малки графични формати. През 2013г.  печели конкурс за отворено ателие в Сите Интернационал дез арт в Париж и прекарва два месеца в града на изкуството, от който черпи вдъхновение за цикъл прекрасни творби.

С великолепните си картини Радослав отдавна вече е доказал себе си, отвъд сянката на именития си дядо. Рисува не само живописни пейзажи, но и портрети, графики, прави и литографии….

Платната предлагат истинско пътешествие между багри и форми. Богатият колорит, играта на светлината, разкриват безпределната хубост на мирозданието. Експозицията улавя един мистичен и вглъбен поглед към богатата душевност на Ради. Пейзажите му са изпълнени с покоя и тишината на света отвън. Познати самоковски улици, красиви природни кътчета, величествените върхове на Рила планина, лазурното небе, засияли в светлина под четката на художника, обединяват традициите на реалистичния пейзаж с характерни особености на импресионизма. Радослав Генев успява да открие и нови сюжети, и се вдъхновява от вечния кръговрат на природата.