СамокоВест

С нова линейка и ново оборудване посреща Новата година Центърът за спешна помощ – Самоков

Споделете ни в

Центърът за спешна помощ в Самоков получи нова линейка. Тя е една от 20-те линейки доставени в центровете за спешна помощ, по договор на Министерство на здравеопазването.

Автомобилите са закупени по проект “Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ”, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014–2020. От предвидените по проекта за модернизация на спешната помощ 400 санитарни автомобили, вече са доставени 220. Всички линейки разполагат с пълно медицинско оборудване за оказване на спешна помощ, а гаранционният срок на автомобилите и апаратурата е 5 години.

В рамките на проекта е закупено също така ново оборудване и обзавеждане за всички помещения в структурите на спешната помощ в страната. Спешна помощ – Самоков също е оборудвана с нова апаратура, която значително облекчава дейността на центъра.

Целта на проекта е да осигури равен достъп до качествена медицинска помощ при спешни състояния на територията на цялата страна в съответствие с най-добрите европейските практики и изисквания.