СамокоВест

Състоянието на жената, прегазена от дрогиран шофьор в Самоков, е критично. Близките призовават да се дари кръв

Споделете ни в

Критично е състоянието на 49-годишната жена, която беше блъсната от дрогиран шофьор в Самоков. Пострадалата е с множество травми. Тя е на апаратно дишане, предстоят ѝ много животоспасяващи операции.  Близките ѝ призовават да се дари кръв.

В петък сутринта жената бе блъсната от 24-годишен самоковец. При тест за употреба на наркотични вещества в пробата му бе отчетено наличие на кокаин и марихуана.

Днес следобед представители на МВР и на прокуратурата дадоха в Самоков брифинг по случая. Бе изяснено, че извършителят има предишни криминални прояви, включително причинено Пътно-транспортно произшествие, но тъй като е бил непълнолетен не е носел наказателна отговорност. През 2017 година срещу него има образувано производство за употреба на упойващи вещества.

Той е задържан за 72 часа, съобщи наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура – София Емил Трендафилов, като се очаква да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Прокурор Ваня Панева посочи, че това е тежко произшествие по смисъла на Закона, което предвижда наказание до 6 години затвор.