СамокоВест

Съдът отново запази строежа на Румен Гайтански-Вълка на брега на язовира в ДЛС “Искър“

Споделете ни в

Софийският административен съд защити за втори път интересите на Румен Гайтански – Вълка на територията на Държавно ловно стопанство „Искър“, става ясно от определение от началото на месеца. Това написа депутатът от “ Демократична България “ Владислав Панев в профила си във “ Facebook „.

Решението отново е на съдия Ева Пелова.  През декември тя постанови, че огромните Зимни сараи са ремонт на съществуваща работилница, напомня Панев.

“ Сега взема решение, че жалбоподателят на втора инстанция – основният проектант на София Здравко Здравков, е страна в производството, която не е взела участие в разглеждането на делото на първа инстанция, т.е., бил ненадлежна страна. Затова и самата тъжба била без съображение и не се преглежда. Много необичайно, че в случай, че самото дело е поради решение на основния проектант „, допълва депутатът.

Той припомня, че миналата година Здравков постанови бутане на Зимните сараи на Гайтански, които Панев освети още през 2020 г. с дрон. Впоследствие те бяха обявени за незаконни.

“ Докато не се намеси съдебната власт след жалба на фирмата на Вълка“, пише още Панев. Той обяснява, че не може да коментира съдебните решения, но уверява, че битката продължава. „Защото това не е просто битка срещу този или онзи. А за утвърждаване на принципа, че всеки в България трябва да е равен пред закона. Че никой не е третиран различно. Именно това е едно от условията за просперитет. Иначе си оставаме малка и незначителна държава“, твърди Панев.

Припомняме, че съгласно проверка направена от район „Панчарево“, строежът в Държавно ловно стопанство „Искър“ е обявен за незаконен.

Установено е, че изградената стоманобетонна сграда е без издадено разрешение за строеж, без одобрени инвестиционни проекти и няма строителен надзор. За строежа временният директор на ДЛС „Искър“ Петър Герзилов е предоставил „неодобрени и несъгласувани чертежи за ремонт и модернизация на съществуваща техническа работилница“. Тя била с площ от 1341 кв.м. Твърдението било, че не се строи триетажен хотел за ловци, а се модернизира старата работилница.

Фирмата – изпълнител на обекта, е „Био майнинг“ АД, е записано в констативния акт от проверката. Дружеството се свързва с Румен Гайтански – Вълка.