СамокоВест

Съдът върна в ареста Виктор Делигълъбов, който прегази жена в центъра на Самоков

Споделете ни в

Софийският окръжен съд остави в ареста шофьора, който два пъти прегази жена в центъра на Самоков. На 12 юни 24-годишният Виктор Делигълъбов блъсна 49-годишната жена в центъра на града.

След като са разгледани експертизите по делото, Делигълъбов е обвинен в умишлено причиняване на телесна повреда при управление на автомобил. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до дванадесет години, съобщиха от прокуратурата.

Аргументът на прокуратурата за постоянен арест на Виктор Делигълъбов бе, че има риск да избяга от правосъдието или да се укрие. Според държавното обвинение, той трябва да отговаря за причинена тежка телесна повреда при катастрофа, като деянието е умишлено и след употреба на наркотици.

Защитата му твърди, че обвиняемият има психично нервно разстройство и хистерия. Пред няколко години е претърпял катастрофа в Нидерландия, след което е развил психичните проблеми, от които все още се лекува.

Адвокатите на Виктор представиха SMS-кореспонденция с неговия баща, която доказвала, че по времето на инцидента клиентът им изобщо не е разбрал, че е блъснал човек с автомобила си.

Прокуратурата заяви, че е намерила отпечатъци върху скоростния лост, а камерата за задно виждане и парктроникът на автомобила са били в изправност. Според прокуратурата няма как Виктор Делигълъбов да не е разбрал, че е блъснал човек.

В кръвта на обвиняемия са открити следи от кокаин и канабис, твърди обвинението. Според защитата на Виктор той не е напуснал местопроизшествието, а просто е преместил автомобила си.

„Много ясно, че съжалявам за случая, но вие ми срутихте целия живот. Не съм избягал“, обърна се Делигълъбов към журналистите.

Близки и колеги на пострадалата жена се събраха пред съдебната зала в Софийския окръжен съд. Те настояват за тежко наказание за Виктор Делигълъбов.

Близките изтъкнаха, че състоянието ѝ остава тежко и припомниха, че както се казва – от затвора се излиза, от гроба връщане няма.