СамокоВест

Стартира програмата „Научи се да караш ски“ за 2022 г.

Споделете ни в

След двугодишно прекъсване, програмата „Научи се да караш ски“ 2022 започна на 7 март и вече тече с пълна сила. Първите малки участници за тази година вече започнаха своето обучение.

Целта на програмата е да помогне на възможно най-много деца да овладеят началните умения в ските и да им даде шанс да се докоснат до магията на планината.

На пистите в Боровец ще се учат да карат ученици от всички училища в Община Самоков.

Висококвалифицираните ски учители на „Бороспорт“ обучават децата в продължение на 4 дни, по 5 часа всеки ден. След усилените уроци и тренировки се организира състезание за всяко училище, а най-добре представилите се деца получават възможността да се включат в голямото финално състезание в края на програмата, което по традиция се провежда на ски писта „Иглика“.

Над 300 деца от Самоков и региона  се очаква да се включат в „Научи се да караш ски“ в Боровец – една инициативата на Българската федерация по ски, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието, която дава начален старт на много млади надежди в снежните спортове.

Организаторите на програмата предоставят на малчуганите ски екипировка, лифт карти, обяд и професионалните съвети на едни от най-добрите ски учители в България.