СамокоВест

Списание 8 завършва проекта „Бащино огнище“ с фотоизложба в градина Кристал – София

Споделете ни в

Списание „8“ и Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН представят от 16 до 30 октомври в галерия на открито в градина „Кристал“ фотографската изложба „Бащино огнище“. Автор на снимките е фотографът Добрин Кашавелов.

Изложбата е завършек на проекта „Бащино огнище“, реализиран с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Култура“.

Чрез проекта „Бащино огнище“ на страниците на списанието в пет броя са показани позабравени български обичаи и обреди. „Потопихме се в магията на българщината и обогатихме връзката си със своите корени. Разведохме ви по прекрасни кътчета из чудната ни родина и ви запознахме с невероятни хора пазители на паметта, преданията и обичаите. Основна част от читателското преживяване бяха вълнуващите кадри, които засне фотографът Добрин Кашавелов“, посочват организаторите.

Официалното откриване на изложбата е днес (18 октомври) от 18.00 ч. в Националния етнографски музей (гр. София, ул. „Московска“ №6А, вход откъм градинката, ет.2, зала 19 на ИЕФЕМ – БАН). На събитието ще говорят главният редактор на Списание „8“ и авторите на текстовете по проекта.