СамокоВест

София-област с нов областен управител. Предстои БСП да обяви името му

Споделете ни в

Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София-област и Хасково са с нови областни управители. Те са от квотите на БСП и „Демократична България”. Решението е взето на заседанието на Министерския съвет в сряда. Това обяви Началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова.

Губернаторът на София област е от квотата на БСП. Предстои партията да обяви името му.

„Тези нови областни управители няма да имат вменяване на нови функции, но те са по закон част от политическия кабинет и като такива трябва да прокарват политиките, мерките и решенията, които взима едно правителство за развитие на отделните райони. Така че ние няма да променяме закона в тази част, но следваме неговата буква по отношение на това как се осъществяват регионални политики и как се подобрява комуникацията между една област и правителството. Така, че всяка една област да чувства, че нейните интереси ще бъдат защитавани“, посочи Бориславова.

Следващата седмица ще бъдат попълнени и другите позиции в страната от другите две политически сили в коалицията – „Продължаваме промяната“ и ИТН.