СамокоВест

София, Божията премъдрост, избра Демократична България. Самоков избра Чалгата!

Споделете ни в

Снимка на Plovdiv24

В столицата на България, която носи името на Божията премъдрост София, водещата политическа сила на Парламентарните избори 2021 е Демократична България. Това е изборът, в голямата си част, на хората в активна възраст, на високообразованите, на знаещите и можещите.

Изборът на Самоков, в голямата си част, е в стил „ Давай, чичо. Давай, бе, чичо. Ке ти играм кючек, бе, чичо. Ке ти фърлам гюбек, бе, чичо“. В Община Самоков 6 017души са гласували за ГЕРБ; 2 933 за БСП; 2 619 за Слави Трифонов и 2 247 за ДПС, от които 2116 души са гласували персонално и преференциално за Александър Методиев – Бат’Сали.

Като се има предвид, че немалко млади хора от Самоков вече живеят в столицата, а още повече учат и работят там, безапелационно се натрапва извода, че самоковци са гласували против избора на собствените си деца и тяхното бъдеще.

Запазила съм ярки спомени от детството си, как преди сватбата голяма група жени водят ромската булка колективно на баня. Тя бе заобиколена от млади, по-възрастни жени и малки момиченца, които играеха кючек около нея през целия път от махалата до Градската баня.  След хигиенния ритуал и след като си честитяха банята, групата със същите танци и под същите ритми се прибираше обратно в махалата.

Така че, за самоковските избиратели истинските Дни на размисъл започват от сега насетне – Дали да си честитят студения душ или да се вслушат в гласа на Мъдростта и да застанат в подкрепа на децата си.

Лилия Кинина