СамокоВест

Служебното правителство отпусна 1 270 000 лв. за ремонт на пътя Боровец-Бели Искър

Споделете ни в

Правителството отпусна 1 270 000 лв. за ремонта на пътя в Боровец от кабинкова въжена линия до комплекс „Боровец хилс”, съобщиха от Общинска администрация – Самоков.

На проведената среща с областния управител Радослав Стойчев във връзка с готовността за зимния сезон, въпросът за изключително лошото състояние на пътя бе повдигнат многократно. Кметът пое ангажимент, че ще изпрати мотивирано искане за отпускане на средства за ремонт. На свое заседание от миналата седмица Министерският съвет одобри отпускането на част от средствата, с които ще бъде ремонтиран участъка от пътя Боровец – Бели Искър. Ремонтът включва отводняване, което е крайно необходимо, за да се постигнат трайни резултати. Ще бъдат поставени два слоя плътна асфалтова настилка. По този начин окончателно ще бъде решен проблемът с този участък от пътя.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев заяви, че отново със съдействието на областния управител ще настоява да се отпуснат средства и за ремонта на пътя от „Боровец Хилс” до Бели Искър. Това е стратегически път, който се явява втори вход към курорта, но се предоставя възможност за свързване на два туристически центъра – Мальовица и Боровец. Георгиев посочи още, че строителните дейности по всяка вероятност ще започнат след края на зимния сезон, като се имат предвид тежките климатични условия при надморската височина, на която се намира курортът.