СамокоВест

Сдружение „Към Върха“ и Mountain Talk организират почистване на връх Мусала на 7 и 8 юли

Споделете ни в

Идеята е да се отстранят няколко тона строителни отпадъци в района на Леденото езеро. Организаторите имат подкрепата на Национален Парк Рила и призовават всеки, който обича планината да посвети един уикенд на каузата планините ни да станат по-чисти. Всеки, който жадува да покори не само Балканския първенец, но и собствения си връх към светлината и доброто може да се включи в инициативата. Планината е храм, в който пречистваме душите си и пълним сърцата си с радост! За това всички ние искаме да я оставим на децата си една идея по-чиста.

Под вр. Мусала, в района на Леденото езеро, се намират между 2 и 3 тона строителни отпадъци. Целта на организаторите е да отърват планината от този грозен човешки отпечатък.

Строителните отпадъци ще бъдат изнесени до върха, от където с товарния лифт ще бъдат свалени до яз. Бели Искър. Организирано е и почистване около заслона.

Участниците ще бъдат разпределени в две групи. Едната ще се заеме с основната задача – премахването на строителните отпадъци. А който няма възможност да пренася тежки товари, ще може да се включи в почистването около заслона.

Планът предвижда: Пристигане на 6 Юли вечерта или 07 Юли около обед на заслон Ледено езеро. Инструктаж и разпределение по задачите. Настаняване в заслон Ледено езеро или на палатка. За настаняване в заслона, следва да се позвъни за резервация. За улесняване на организацията е предвидена форма за регистрация. Записване на http://bigice.adoreoutdoors.com/cleanthemountain-reg/.

Транспортът е за сметка на участниците – обществен, собствен транспорт или споделено пътуване.

За повече информация https://www.facebook.com/events/1825798667485341/