СамокоВест

СГС призна бившия прокурор Христо Белстойнев за невинен по обвинението за побой над жена в центъра на Самоков

Споделете ни в

Софийски градски съд призна бившия прокурор Христо Белстойнев за невинен. Това отсъди състав на съда с председател Mинa Myмджиeвa. На Белстойнев бе повдигнато обвинение зa извъpшeнo yмишлeнo пpecтъплeниe oт oбщ xapaĸтep – нанасяне на побой. Припомняме:  Ha 12 юни 2019 г. бeшe oбpaзyвaнo дocъдeбнo пpoизвoдcтвo зa извъpшeни xyлигaнcĸи дeйcтвия от страна на обвиняемия.

Нa 19 юни същата година главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняване на прокурор Христо Белстойнев. Искането на Цацаров се основаваше на доказателства, които са събрани в рамките на започналото разследване на Софийската градска прокуратура. Според данните, Белстойнев е привлечен като обвиняем за това, че умишлено е нанесъл лека телесна повреда на жена по хулигански подбуди. С оглед на това, служебното положение на обвиняемия Белстойнев да не попречи на разследването срещу него, той трябва да бъде временно отстранен – до приключването на воденето наказателно производство, се казваше в мотивите на главния обвинител.

След отстраняването му Христо Белстойнев започна адвокатска практика.

Сайтът Lentata.com публикува остро критичен коментар на Мария Касимова- Моасе по случая и постановената оправдателна присъда.

Решението е на първоинстанционния съд и по всяка вероятност ще бъде обжалвано.