СамокоВест

Свещеници от Дупница предлагат да се изгради параклис на Седемте рилски езера

Споделете ни в

Свещеници от Дупница излизат с предложение да се изгради параклис на Седемте рилски езера. Те обявиха идеята, след като през уикенда за девети път се проведе походът ”Рилски чудотворец“. Тази година поклонническият поход се проведе с благословението на Българския патриарх Неофит.

Участниците в похода достигнаха Седемте рилски езера в събота вечерта, като се срещнаха с десетки туристи. Те получиха благослов от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополия патриарх Неофит. Предложението на инициаторите е параклисът да се построи при езерото Бъбрека, откъдето минава поклонническият поход.

„Проблемът е дали от НП „Рила“ ще разрешат строителство, но това не е невъзможно“, каза пред БНР архиерейският наместник на Дупница отец Георги Паликарски, който домакинства посещението на дядо Поликарп и минаването на поклонническия поход „Рилският чудотворец“ през Седемте езера. Изграждането на параклис там ще се разисква пред съответните инстанции и нива, добави той.