СамокоВест

Самоковци подкрепиха близките на прегазената в града жена в битката им за справедливост

Споделете ни в

Самоковци протестираха днес в подкрепа на близки и роднини на жената, прегазена в центъра на града, в битката им за справедливост. Те се събраха пред Районния съд заради това, че след тежкото произшествие 24-годишният шофьор беше пуснат под домашен арест. Протестиращите настояваха водачът да бъде върнат в ареста.

Присъстващите „аплодираха” решението на съда, който остави Виктор Делигълъбов под домашен арест, въпреки че направеният му тестът показа, че преди да седне зад волана той е взел кокаин и марихуана. Делигълъбов е със забрана да напуска страната, но роднините на жената се опасяват, че той ще изчезне преди делото да приключи.

В момента шофьорът е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда в резултат от произшествието. В този случай законът предвижда от 1 до 6 години затвор. Днес Апелативната прокуратура започна проверка на районната прокуратура. Какво ще реши следващата инстанция и дали Делигълъбов ще остане под домашен арест, съдът ще реши следващата седмица.

Прегазената жена остава на командно дишане и с опасност за живота след получената тежка черепномозъчна травма и множество счупвания