СамокоВест

Самоковският кмет Владимир Георгиев получи благодарствено писмо от Негово Светейшество Български Патриарх и Софийски Митрополит Неофит

Споделете ни в


Белоградчишкия епископ Поликарп отслужи литургия в Митрополитска черква „Успение Богородично“ – гр. Самоков в съслужение с духовници от Софийска митрополия и самоковски духовници. Негово преосвещенство бе посрещнат от архиерейския наместник Отец Михаил Колев. Епископът поздрави кмета на Общината Владимир Георгиев и му поднесе благословията на Негово Светейшество Неофит. О негово име му връчи писмо с благодарност за оказаната помощ при възстановяване на православните храмове на територията на Община Самоков. „Съдействието, което оказвате за поддържане на доброто състояние на православните храмове, е свидетелство за искрената Ви вяра в Бога, обичта към родината и към запазването на изконните ни ценности” – се казва в писмото.

Само през 2018 Община Самоков съдейства за възстановяването на манастирския зид на Митрополитската църква и отпусна дървен материал за възстановяването на покривната конструкция на църквата в село Доспей. Заделиха се и 5000 лв., които ще бъдат дарени за изграждане на храм „Свети Панталеймон” в двора на МБАЛ – Самоков.