СамокоВест

Рилски се завърна с победа в НБЛ след едномесечно отсъствие

Споделете ни в

Успешно бе завръщането на Рилски спортист към срещите в НБЛ. Самоковци надиграха гостуващия отбор на Берое Стара Загора с 83-68 в зала „Арена Самоков“. Това се случи след почти месец без мач за момчетата на Людмил Хаджисотиров, поради здравословни проблеми в отборите.

С 10-2 в полза на домакините започна срещата между Рилски спортист и Берое. Именно този резултат бе и причина за първото прекъсване в срещата. След него гостите от Стара Загора отбелязаха тройка, след която пасива им бе сведен до 5 точки. Нова серия на самоковци обаче направи резултата 20- 9 при оставащи 3 минути до края на четвъртината, а самата такава завърши при 23-14 в полза на Рилски.

През вторите десет минути представянето на Рилецо не бе на нивото на първата част и гостите от Берое успяха да се възползват от това. След добри изпълнения на Седариан Реймс старозагорци успяха да намалят изоставането си и да оставят развръзката за втората половина от срещата, като преди почивката резултатът бе 34- 33 в полза на Рилски.

Още с първата атака в третата четвърт се стигна до кош на Реймс и обратът в мача бе факт, защото Берое поведе с 34- 35. Това сякаш събуди баскетболистите на Людмил Хаджисотиров, които реагираха със серия от 20-0, което донякъде реши изхода от двубоя, тъй като преди последния период Рилски водеше с 64- 46.

В последните десет минути играчите на Берое се опитаха да стопят пасива си с агресивна защита и дори преса, но самоковци вече бяха влезли в ритъм и не позволиха това да се случи. Тази преднина дори им даде спокойствие и зрителите в „Арена Самоков“ станаха свидетели на не малък брой майсторски изпълнения.

Цели трима играчи от състава на Рилски спортист успяха да отбележат по 13 точки в мача. Това бяха капитанът Златин Георгиев, Алекс Симеонов и американецът Трей Портър. Последният овладя и 12 борби, като по този начин оформи пореден дабъл- дабъл. 12 отбеляза Павлин Иванов, а с 10 приключи Деян Карамфилов.

За гостите от Берое Мартин Сотиров вкара 19, а със 17 остана Седариан Реймс.