СамокоВест

Проф. Велислав Минеков прогнозира чудовищен протест в осмия ден

Споделете ни в

Днешните граждански демонстрации вероятно ще са най-мащабните. Една от причината е, че митингите започнали спонтанно миналата седмица след грозната разправа на охраната на Доган с трима политици от Демократична България на плажа в парк Росенец и след „екшъна“ на прокуратурата и спецслужбите в президентството, ще се слеят с отдавна организирания от сдружението БОЕЦ национален граждански протест.  Основните искания са за две оставки – на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Големите протести миналата седмица тръгнаха от „Отровното трио“ – Арман Бабикян, адв. Николай  Хаджигенов и проф. Велислав Минеков. Тримата известни критици на властта обявиха във фейсбук, че отиват пред президентството след екшъна на прокуратурата – за да защитят институцията, не персоната на Румен Радев, и призоваха и останалите граждани да покажат позицията си.

Днес демонстрации ще има не само пред Министерския съвет, но и пред БНТ – за оставката на Кошлуков. Демонстрацията е мотивирана от вида на телевизията в момента и от предложени промени в Закона за радиото и телевизията, които даваха възможност за удължаване на мандата на генералните директори на БНТ и БНР с до два пъти по 5 години. Вчера обаче вносителят – председателят на парламентарната комисията по култура и медии Вежди Рашидов, ги оттегли.

Протестът в осмия протестен ден срещу кабинета на Бойко Борисов ще е „чудовищен“, заяви проф. Велислав Минеков, част от групата „Отровното трио“. Пред бТВ той нарече „огризки за протестиращите“ оставките на тримата министри – Горанов, Маринов и Караниколов, и обеща демонстрации до отстраняването на целия кабинет от властта.