СамокоВест

Противоепидемичните мерки не попречиха на тържественото откриване на учебната година в ОУ “Васил Левски“-Ярлово

Споделете ни в

Новата учебна година в ОУ “Васил Левски“-Ярлово бе тържествено открита при спазване на всички противоепидемични мерки. Директорът Славейка Галева посрещна учениците с приветствено слово, разкриващо пълната ѝ отдаденост към добрата работа на училището. Прочетени бяха поздравителни адреси от кмета на община Самоков Владимир Георгиев и на началника на РИО София-област. Водосвет отслужи архимандрит Варлаам от Рилския манастир.

В изпълнение на предписаните предпазни мерки, на откриването присъстваха само родители на първокласниците.

С кратко тържество екипът на училището и тази година каза „Добре дошли“ на своите възпитаници.

В ОУ “Васил Левски“ са направени редица подобрения и въведени много нови придобивки. Наред с изцяло отремонтирания покрив, през лятната ваканция са реновирани училищните коридори и класни стаи. Обновен е физкултурният салон и оборудван с фитнес уреди.

От настоящата учебна година се въвежда целодневна организация на учебния ден. Започна и поетапното въвеждане на ученически униформи. За първолаците те вече са факт. С бели ризи, тъмно сини ансамбли, пъстри папионки, с емблеми с лика на патрона на училището Васил Левски, първокласниците днес тръгнаха по пътя на просвещението.

По спечелен от училището проект предстои обзавеждането на Зала за занимания по интереси на стойност около 10 000 лв.

Квалифицираният екип, обновената материална база, съвременното оборудване осигуряват добри условия за работа на ученици и учители, и дават възможност за организация на учебния процес в съответствие с всички съвременните изисквания.