СамокоВест

Продължаваме промяната ще бъде конструктивна опозиция. Отговорността за правителство е на ГЕРБ, които заедно с ДПС и Възраждане имат 130 депутати!

Споделете ни в

Снимка: Интернет

„Продължаваме промяната“ ще бъде конструктивна опозиция на кабинет на ГЕРБ. Това заяви днес на брифинга на партията Асен Василев. Той подчерта, че такова е единодушното решение на Националния съвет на политическата организация.

Василев припомни, че ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, които свалиха правителството на Кирил Петков, сега имат 130 депутати и могат да съставят кабинет. Българският народ се е произнесъл кой трябва да състави правителство и е безотговорно да се загърбва вотът на българските гласоподаватели, категоричен бе съпредседателят на партията.

От своя страна Кирил Петков изброи някои от приоритетите в програмата на „Продължаваме промяната“ – основно в социалната сфера и свързани с евроатлантическата принадлежност на България, за които партията активно ще работи в качеството си на конструктивна опозиция. „Продължаваме промяната“ се придържа към предизборните си обещания и когато е била в управлението, и сега, когато е опозиция, посочи експремиерът.

От изброеното става ясно, че партията запазва и надгражда политиката си за увеличаване доходите на българите, за защита и стимулиране на бизнеса, за ограничаване до минимум на корупцията в страната, за законодателни промени, гарантиращи ефективен контрол върху работата на главния прокурор и др.