СамокоВест

Приятели събраха обичта си в Книга за юбилея на Любомир Малинов

Споделете ни в

Приятели на режисьора, учителя, човека на духа Любомир Малинов събраха обичта си в книга, за да му кажат: „Любо, Тази книжка е признанието на всички нас – твоите приятели! Благодарни сме, че те има, че сподели живота си с нас! Благодарим ти за всичко! Бъди Благословен!

А, че Любо е Благословен – няма съмнение за всички, които малко или много го познават.  Той е благословен с най-щедрия и най-тежкия Божи дар – да бъде Творец.  

Книгата „С обич“, събрала публикации на Малинов и за Малинов, спомените, благодарността и пожеланията на негови приятели е скромен подарък за годишнината му. В предговора ѝ съставителите споделят : „Това издание е необичайно, както необичайни и нестандартни са животът и творческата дейност на главното действащо лице в нея Любомир Малинов – познатият самоковски режисьор, личност с висока ерудиция, със силно развит усет към детайла и завършен професионалист. Той се откроява ярко не само като режисьор, но и като артист, ценител на изкуството, учител, публицист.“

На приятелска среща в съботната привечер някои от участниците в изданието поднесоха на рожденика лично своите благодарности и благопожелания. И тази ужасна, според Любо, дата се превърна в тържество на истинско приятелство и обич.