СамокоВест

По-добри условия на труд в Самел -90 по проект, финансиран от Европейския социален фонд

Споделете ни в

Кметът Владимир Георгиев, като председател на УС на МИГ – Самоков и инж. Петър Георгиев, изп. Директор на „Самел 90” АД подписаха договор за предоставяне безвъзмездна финансова помощ по процедура на МИГ Самоков – Приспособяване на работниците, предприятията и предприемачите към промените” от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Проектът ще се реализира с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд.

Одобреното проектното предложение с наименование „По-добро управление на човешките ресурси, по- здравословни и по-безопасни условия на труд и повече социални придобивки в „Самел -90” АД” е на стойност 307 963,92 лв. при 100%  безвъзмездна финансова помощ. 

Дейностите по проекта включват осигуряване на средства за колективна защита за справяне със съществуващи проблеми с шума, микроклимата, вентилациите, аспирациите и безопасността на някои машини и съоръжения в производствените цехове. Ще бъдат закупени лични предпазни средства и специално работно облекло.

Ще бъде подобрен социалният климат и условията за отдих и хранене на работниците и служителите, чрез обзавеждане и оборудване на стола за хранене, ще бъдат закупени градински пейки.