СамокоВест

Полицията в готовност за студентския празник

Споделете ни в


Във връзка с предстоящото отбелязване на студентския празник- 8 декември, от ОДМВР- София е създадена необходимата организация за опазване на обществения ред и недопускане на пътни инциденти по време на провежданите тържества и събирания. В превантивните мероприятия са включени и служители на регионалните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и представители на други компетентни държавни органи.

Засилено ще е полицейското присъствие около увеселителните и питейни заведения, хотелските комплекси и хижи, където ще има празнуващи студенти, като в случай на необходимост, младите хора ще могат веднага да се обръщат за помощ и съдействие към силите на реда.

Проведени са работни срещи със собствениците и управителите на обектите, както и с представителите на охранителните фирми, на които са съгласувани начините на взаимодействие и бърза реакция при възникнала необходимост. Проведени са инструктажи, на които е завишена бдителността по отношение на пропускателния режим с цел недопускане в заведенията на непълнолетни посетители и такива с огнестрелни и пиротехнически изделия.

В дните около празника е създадена организация и за осигуряване на безопасността на движение по пътните артерии на обслужваната територия.  В рамките на планираните специализирани полицейски операции ще се извършва засилен контрол по отношение на водачи на МПС, употребили алкохол и упойващи вещества;   неправоспособни и управляващи неизправни МПС. Ще се взема безкомпромисно отношение към всички участници в пътното движение, които грубо нарушават Закона за движение по пътищата и с рисковото си поведение създават опасност за живота и здравето на останалите.