СамокоВест

Полицаи разкриха маса нарушения в кметска фирма за метални отпадъци

Споделете ни в

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР- София съвместно с представители на РИОСВ- София инспектираха бившия двор на ТКЗС в с. Райово, собственост на кмета Васил Димитров Васов. Извършена е проверка и на други три терена с обща площ около 8 декара, ползвани от него.
При предишна акция на полицията в имоти стопанисвани от Васов бяха установени множество нарушения. В резултат на проверката му бе връчено предписание да преустанови извършваната от него нерегламентирана търговия с отпадъци от цветни и черни метали. В хода на повторната ревизия, такива отпадъци не са били установени, но за сметка на това проверяващите се натъкнали на големи количества отпадъци от излезли от употреба МПС, стъкло, хартия, полиетилен, пластмаса и метални опаковки, съхранявани на посочените терени.
На един от тях криминалистите открили монтирана преса, използвана за балиране на пластмасови отпадъци от фирма, стопанисвана от 23- годишната кметска щерка, без това да е вписано в издаденото й разрешение от РИОСВ.
Инспекторите са съставили два констативни протокола за установените нарушения. На Васил Васов е дадено предписание в едномесечен срок да изчисти трите имота от намиращите се на тях отпадъци. По втория протокол управителката на дружеството е призована в 7- дневен срок да представи допълнително документи в регионалната инспекция, като за неправомерното балиране й е съставен акт за установено административно нарушение по Закона за управление на отпадъците.