СамокоВест

Пинг-понг между кмета на Самоков Владимир Георгиев и съветник Петър Георгиев. Лъже ли някой и защо?

Споделете ни в

На ноемврийското заседание на Общински съвет-Самоков инж. Петър Георгиев сигнализира за извършващи се дейности в общински имот – поляна в местността Гюлечица.

Местността Гюлечица е разположена сред красива иглолистна гора, в предпарковата зона на Национален парк Рила, по поречието на река Черни Искър- (бел. ред.)

Съветник Георгиев попита какво се прави и на какво основание.

На следващото заседание на Съвета, през месец декември, кметът Владимир Георгиев му отговори, като заяви, че имотът е частен и е превърнат в диво сметище.

На днешното заседание на Общинския съвет, инж. Георгиев оспори твърдението на кмета, че парцелът е частна собственост, като изтъкна, че по този начин едва ли не го е обвинил в лъжа. В доказателство за кой имот иде реч и че на мястото няма боклуци, съветник Георгиев показа снимки. Той коментира, че по този начин са се задълбочили твърденията, че е против някого. „Винаги съм казвал, че големите инвеститори в тази община са Маркан, Ковачки и Самел 90. Името на Христо Ковачки не съм го споменавал. Това което показвам е, че имотът не е частен, а е общински и не е сметище“, изтъкна инж. Петър Георгиев.

В отговор кметът посочи, че не го е обвинил в лъжа и допълни: „През месец ноември казахте – ходих до един имот, от където се изгребват земни маси. Едва сега конкретизирате къде се намира този имот“. Той обясни, че тогава е изпратил служители, които са установили частния имот и наличното сметище и допълни, че сметището е изчистено и е издаден съответния касов бон. „Едва сега става ясно, че това е бил друг имот-частен“, каза кметът. Той коментира, че след толкова време трудно може да се установи кой и какви дейности е извършвал в общинския имот. Кметът се ангажира, че сега ще изпрати служители, защото от там са се извозвали земни маси, което наистина е нарушение на закона.

Кой крив, кой прав, не знаем.  Остават открити обаче два въпроса, които очакват своя отговор:

Как се стопанисва общинската собственост?

Ще бъде ли санкциониран собственикът на имота, превърнат в сметище, да заплати разходите по почистването му?

Добре би било кметът на община Самоков да отговаря на повдигнатите в медиите въпроси, когато се отнасят до разход на публични средства и до други проблеми от значим обществен интерес.

За съжаление до момента това не ни се е случило!