СамокоВест

Пандемията лиши кв.“Самоково“ от единствената сладкарница – „Искър“

Споделете ни в

Още с обявяването на извънредно положение, във връзка с пандемията от корона вирус, на 13 март 2020 година сладкарница „Искър“ в кв. „Самоково“ затвори врати.

С богатия си асортимент, сладкарницата в продължение на години бе предпочитано място за  многобройните си клиенти. Сутрин десетки самоковци, не само от квартала, си купуваха закуски и кафе. След обяд винаги пресните сладкиши, произведени на място, привличаха любителите на сладките изкушения на тихи разговори в приятната обстановка на заведението.

Усмихнатият и учтив екип имаше своя голям принос клиентите да приемат сладкарницата като свое лично, обичано пространство.

За съжаление вече година и половина сладкарница „Искър“ не работи. Липсата ѝ се чувства особено остро от живущите в кв. „Самоково“, а те са близо половината от жителите на града.

Какви са възможностите за подпомагане на бизнеса могат да определят и приложат компетентните органи. Но едно е безспорно – с възстановяване работата на сладкарница „Искър“ ще се възвърне нормалността в социалните контакти и живот в квартала.