СамокоВест

Отворено писмо на останалата без дом Анна Сайменова

Споделете ни в


Искаме да получи по-голяма гласност на фона на последните събития – известни политици, които са придобили имоти. Същите бяха представени като едва ли най-голямото Зло. В нашия град Самоков зам. кметица Сия Шехтанова придобила имоти пет пъти по-ниски от данъчната оценка, като ние знаем, че пазарната цена на един имот е четири пъти по-висока от данъчната оценка. Тия подробности ги научавам от хората от моята среда, обикновено уважавани личности, макар че вече сме пенсионери също се вълнуваме от събитията, които стават в нашата държава. Аз пиша това отворено писмо. Бях гост във вашия вестник, който отрази моята сага.

Моралната подкрепа, която получих от вашите читатели бе за мен много важна. Аз върнах вярата в добрите хора, но бях гневна на хората, които не ми помогнаха като институция, която е длъжна да го направи по конституция. Хората, които ме познават знаят, това което правя не е за отмъщение към хората, които ми съсипаха живота. (Пояснявам – това е човекът, който купи моя имот на занижени цени). Вероятно на хората това е обичайната им практика да придобиват имоти на ниски цени. Така вече напоследък са придобили още 3 или 4 имота. В тоя наш хубав град тези неща не се шумно коментират. И затова единствено софийските събития с имотите беше тема, която заглушава нашите имотни деформации.

За читателите напомням: Казвам се Анна Сайменова, бивш живущ на ул. „Васил Левски“, гр. Самоков, тел. 0885 68 09 60. Ако някой от заинтересованите институции  мога да предоставя фактология.

С това не искам да омаловажа труда на хората, които са разкрили тези деяния. Също не го разбирайте, че го политизирам.

                                                                                               С уважение:                                                                                                                  (подпис)

Даваме гласност на писмото, тъй като в него е събрана много човешка болка и в отговор на молбата на Анна Сайменова, ако компетентните институции проявят интерес да се свържат с нея за изясняване на случая.

Публикуваме текста на писмото без редакторска намеса. Прилагаме факсимиле на писмото с личния подпис на автора.