СамокоВест

Отбелязваме Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Животът не е резервна част!

Споделете ни в


По решение на Генералната асамблея на ООН, от 2005 г., всяка трета неделя от месец ноември, се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Животът не е резервна част. Това е мотото на тазгодишното възпоминание.

Всяка година следствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко ранени деца, младежи, зрели и възрастни хора. Огромни са човешките страдания, които понасят жертвите на пътнотранспортни произшествия и техните семейства.

Безопасността на пътя е споделена отговорност. Нека на 18 ноември тази година отдадем нашата дълбока почит към жертвите при пътнотранспортни произшествия, а ние да сме по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека. И най-важното – да бъдем непримирими към нарушителите на пътя.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за любовта между хората, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване броя на пострадалите в движението по пътищата.

Нека бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници!

Нека възпитаваме децата си в спазване на закона!

Нека пазим здравето и живота, с което ще гарантираме пред себе си и пред обществото, че безопасността на движението по пътищата е наша лична мисия.

На този ден изразяваме и нашата дълбока почит към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, които всеки ден оказват съдействие и помощ на пострадалите и се борят за техния живот.