СамокоВест

Онлайн премиерата на филма „Животът на един планинар“ гледайте на 29 декември

Споделете ни в

Прожекцията на филма е безплатна и ще се състои онлайн на 29 декември 2020 г. в 20:00 часа.

Wild-berries ни канят на онлайн премиерата на “Животът на един планинар“ – филм, вдъхновен от историята, духа и философията за живот на един български алпинист, скиор и планинар – Младен Катранджиев.

Младен Кантарджиев е добре познат на самоковци и най-вече на любителите на планината. Автор е и на прекрасния „Рила фотоалбум“, където над 150 снимки разказват легендата за най-мощната българска планина. Случайната игра на светлините и сенките, лунните лъчи или залеза придава моментно очарование на някоя позната и обикновена гледка… и това е Поезията на Природата. А Младен Кантарджиев ни я разкрива с изключително майсторство. Рила и Самоков така го привличат, че той изоставя родния си Шуменски край, защото планината го е пленила завинаги. Завършил ВИФ, тук той е педагог,   екскурзовод, планински спасител, турист, фотограф, журналист.

През зимата на не толкова далечната 2016-та година, в България пристига австро-германска група от скиори и сноубордисти, които целят да снимат спортен филм из българските планини. За да се докоснат до красотата и разнообразните терени на Рила планина, момчетата от Bootsjungen избират за свой гид Младен Катранджиев. По време на общите им обиколки и снимачните дни, групата от млади мъже от Австрия и Германия е толкова впечатлена от българския планинар и неговия дух, че без негово знание, решава да промени изцяло първоначалния си план. Вместо да снимат филм за ски и сноуборд, Bootsjungen решават да разкажат вълнуващата и докосваща история на техния вдъхновяващ гид и нов приятел.

Каним ви да споделим емоцията от тази късометражна лента, целяща да покаже на света красотата на Рила през очите на един български планинар – Младен Катранджиев.

Продукция: Bootsjungen

С подкрепата на: Wild Berries

Прожекцията ще се състои онлайн в посочения час. Очаквайте информация с линк за гледане няколко дни преди събитието.