СамокоВест

Ограничения в движението по трасето на Международната колоездачна обиколка на България

Споделете ни в

От 28-ми август до 1-ви септември ще се проведе 69-та Международна колоездачна обиколка на България. От МВР съобщиха, че предприемат мерки за временни ограничения на движението в областите на страната, през които ще преминават колоездачите. За повишаване безопасността на движение е необходимо шофьорите да карат внимателно, да спазват пътната сигнализация и въведената временна организация.

По време на състезанието ще се ограничава поетапно движението в участъци от път II-82 София – Боровец, път II-35 Троян – Кърнаре /проход „Троянски“/, път II-55 Вонеща вода – Гурково /„Проход на Републиката“/, път I-5 Димитровград – Хасково, път I-8 Костенец – Пазарджик – Пловдив, Подбалканския път I-6 Кърнаре – Карлово – Казанлък – Сливен – Карнобат – Бургас.

Временната организация на движение в участъците, по които ще преминават колоездачите ще се въвежда непосредствено преди провеждането на състезанието. Колоната ще се води от два пилотни автомобила. В ограничените за движение отсечки ще бъде осигурен достъп, при необходимост, за автомобилите със специален режим на движение като линейки, пожарни и др.

На 28-ми август (в първия етап на състезанието) по маршрута София – Боровец – Костенец – Пазарджик – Пловдив, ще се спира трафикът по път II-82 София – Боровец – Костенец и по път I-8 Костенец – Белово – Пазарджик – Пловдив.