СамокоВест

Общинска администрация-Самоков предупреждава: Детското съоръжение в парк Крайискърец е в ремонт

Споделете ни в

Детското съоръжение в парк “Крайискърец” се ремонтира. С оглед безопасността на децата, желателно е да не се ползва, докато продължава ремонта, предупреждават от Общинската администрация.

За съжаление, практика в работата на общинските чиновници е след изграждането на детските площадки на територията на община Самоков да не упражняват никакъв контрол върху по-нататъшното им стопанисване. В резултат, много скоро след това площадките се превръщат в сметища, а съоръженията се трошат и стават опасни за децата. Знаково е кой не си е свършил работата и кой не е контролирал служителите си, когато това се случва в парк Крайискърец, където има служебна охрана! Какво остава за другите детски площадки, които никнат като гъби в града и които изцяло са оставени на запустението и разрухата.

Много често съоръженията просто се преместват на няколко метра разстояние от предишното си място. Това поражда обосновано предположение, че истинският мотив за изграждането им е да се „усвоят“ едни пари. От кого, как и по колко, можем само да гадаем. Едно е сигурно: „Колкото повече – толкова повече!“