СамокоВест

Общинарите приеха отчета за работата си през 2018 г. и попълниха състава на комисии

Споделете ни в


Общинските съветници приеха отчета за работата си през миналата година със забележително мнозинство. Информацията представи председателят на съвета Силвия Стойчева. Отчетът е разгледан и приет и от всяка от постоянните комисии. В процеса на обсъждането му един от съветниците е изразил позиция  „въздържам се“.

На заседанието на Общинския съвет Васил Зашкев заяви – „Ние отчитаме цифри за проведени заседания, за взети решения. Формално всичко е добре, но политическите групи не функционират. Няма виждания на различните политически групи за развитието на Общината“. Председателят Стойчева го репликира , че е хубаво да се знае колко, кои решения са приели и защо са ги приели. Тя пожела на Зашкев да влезе в по-подходящ общински съвет.

Избраниците ни гласуваха промени и допълнения в състава на постоянните комисии.

В състава на комисията „Бюджет и финанси“ и на комисията „Устройство на територията и екологията“ влезе най-новият общински съветник Чавдар Йорданов. Кандидатурата му бе предложена от председателския съвет и гласувана единодушно от общинарите.

В съответствие с измененията в закона, досегашната комисия „Разкриване и предотвратяване конфликт на интереси“ бе преименувана на „Комисия съгласно закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество“. В състава ѝ, като пети член, бе включена  Мая Христева. За председател на преименуваната комисия съветниците единодушно избраха Николай Николов.