СамокоВест

Нов случай на агресия от глутница безстопанствени кучета в центъра на Самоков

Споделете ни в

Снимка: Архив

Млада жена от Самоков ни сигнализира за опасен сблъсък с глутница агресивни безстопанствени кучета в центъра на Самоков. Тази сутрин авторката на сигнала извела на разходка в парк „Крайискърец“, двете си кучета. В парка, който би трябвало да се охранява, има обособена зона за разходка и тренировка на домашни любимци. Там обаче тя се натъкнала на двойка едри безстопанствени четириноги. За да избегне възникването на някоя опасна ситуация, собственичката извела от парка своите любимци и тръгнали по велоалеята край река Искър – срещу Болницата. Тук вече положението излиза извън контрол. Заобиколена е от глутница от около 7 едри, агресивни, безстопанствени псета.  Сблъсъкът е изключително опасен и определено драматичен. Докато се опитва да предпази и себе си, и кучетата си, собственичката им все пак успява да се обади на свой близък, живеещ в непосредствена близост. Той веднага се отзовава и успява да разпръсне глутницата като стреля с така наречено „пукало“.  Единствено бързата му намеса предотвратява да не се стигне до фатални последици.

Жената веднага се е обадила на така обявения от Община Самоков „горещ телефон“.

Припомняме, че на същото място, отделно и независимо една от друга, бяха нападнати и нахапани две жени. При втория случай пострада дългогодишната учителка по литература Виолета Кинова, поради което инцидентът придоби по-голяма публичност. Тъй като раните ѝ изискваха болнично лечение, тя бе приета и лекувана в самоковската болница.

Екипът ни потърси мнението на общинското ръководство за днешния инцидент. От Общинска администрация ни отговориха, че служители към звеното „Контрол на популацията на безстопанствени кучета“ са отишли на място, но кучетата вече не са били там. Уточниха също така, че при предишни проверки в района, живущи в бл. 40 на кв. „Самоково“ са излизали в защита на животните с твърдение, че тези кучета не са агресивни, че те ги хранят и се грижат за тях като за кучета на блока.