СамокоВест

Нова година! А новата власт в Самоков – като старата. Наля още 110 000 лв. в Общинския хотел и дългът набъбна до 845 527лв.

Споделете ни в

На последното си заседание за 2023 година Общински съвет-Самоков (в новия му състав) реши на общинското предприятие „Маркетинг, туризъм и туристически дейности“ да бъде предоставен нов безлихвен заем в размер на 111 000 лв. Така  общият размер на заема набъбна до 845 527лв. Известно е, че от години тези, с нищо неоправдани, финансови инжекции компенсират основно загубите от дейността на Общинския хотел. А що се отнася до решението на избраниците ни: „Общият размер на заема в размер на 845 527лв. ще бъде възстановен в срок до 31.12.2024г.“, народът го е казал кратко и ясно – От умрял писмо!

И ако има нещо наистина тревожно в това решение, то е че и новата общинска управа не търси и не намира адекватни решения относно бъдещето на х-л „Арена“. Види се, ще продължи да виси на издръжката на самоковските данъкоплатци, чиито джобове, поради липсата на благоприятна бизнес среда и реална икономика, и без това са продънени.

Но в духа на Новата година, екипът ни остава с кредит на доверие към новия кмет, че ще успее да намери полезното решение на проблема.