СамокоВест

Нова възможност за започване или доразвиване на собствен бизнес предлага „Бизнес Академия за стартиращи предприемачи“ в Самоков

Споделете ни в

Снимка: Интернет

Индустриален клъстер Средногорие в партньорство с община Сaмоков и съвместно с Фондация “Америка за България” обявяват безплатно обучение по предприемачество по програма “Бизнес Академия за стартиращи предприемачи“/BASE/

Бизнес Академия за стартиращи предприемачи е успешен проект на Фондация „Америка за България“ и се реализира през последните години в повече от 20 територии на България с партньори като Сдружение Индустриален клъстер Средногорие, Национално сдружение на малкия и среден бизнес, Асоциация на българските лидери и предприемачи, Тръст за социална алтернатива, „Съвет на жените в бизнеса в България“.

Период на провеждане в Самоков е декември 2022- февруари 2023г. Продължителност: 12 седмици, Час: 18:30 ч.

Място на провеждане: конферентна зала, хотел „Арена“

Участниците в “Бизнесакадемия за стартиращи предприемачи” трябва да отговарят на следните критерии: мотивирани за промяна и готови да придобият или да доразвият своите умения и знания; с  желание да стартират или развият реален бизнес; инициативни, позитивни, гъвкави; готови да отделят време за посещение на курса и дейностите покрай него.

Срок за регистрация – до 10 декември 2022г. на: https://forms.gle/cGGAfEW8CqzzegeZ9

За допълнителна  информация на и-майл адрес:  Десислава Чалъмова, d.chalamova@srednogorie.eu,

BASE е 12-седмичен курс, в който се обучава група между 20 и 25 човека със силно желание да стартират или да доразвият свой собствен бизнес. По време на курса участниците придобиват знания и умения как да построят основите на своя малък бизнес в България, тръгвайки от това да оценят своята идея до това умело да управляват финансите и бизнеса си. Курсът съдържа: Теоретична част, предоставена по достъпен начин; Решаване на практични казуси; работа в екип и създаване на виртуални фирми и бизнеси.

В рамките на курса участниците съставят бизнес план на своята идея, с който участват във финално състезание за най-добър бизнес план, a победителите получават малък грант, с който да стартират идеята си.

Целта е: Да създаде благоприятна среда за устойчиво икономическо развитие на Самоков и региона; Да насърчи хора от региона да стартират или доразвият свой собствен бизнес; Да трансформира общностите, като ги овласти с бизнес умения и представи пред тях възможностите, които регионът дава за развитие на предприемачеството.

Стремежът е: Самоков и региона да бъдат по-привлекателно място за живот, като започнат да се предлагат по-качествени продукти и услуги и такива, които липсват в региона; хората да бъдат финансово независими и устойчиви; всеки да може да реализира предприемаческата си идея; да се сформира предприемаческа общност, която да си взаимопомага и да се взаимостимулира.