СамокоВест

Новата учебна година в община Самоков започна при продължаващи ремонти в някои училища и детски градини

Споделете ни в

Доброто намерение през учебната 2023/2024 година децата на Самоков да учат в ремонтирани и обновени сгради и помещения бе опорочено от продължаващите след 15-ти септември ремонти в някои училища и детски градини. В празничния първи учебен ден учениците, вместо в приветливи, светли и чисти сгради, попаднаха в строителни площадки.

В ОУ “Кирил и Методий“ тече ремонт на кулата. Най-мащабен е ремонтът в СУ „Отец Паисий“, където се реализира проект за енергийна ефективност. Очаква се строителните работи  да приключат напълно в началото на октомври. Продължава работата по пристройката на ДГ „Детелина”, която следваше да създаде условия тази учебна година капацитетът на „Детелина” да се увеличи с една група. За целта Общински съвет -Самоков взе решение за увеличение на персонала в Детската градина. Продължават ремонтно-строителни дейности в Спортно училище “Никола Велчев” и в детската градина в с. Широки дол.

И все пак, 15-ти септември е и си остава ден на ново начало, на надежда, на светли бъднини!

Екипът ни пожелава пълноценни учебни дни на всички ученици, с много нови знания, приятелства и усмивки, независимо от някои неудачи.

Бъдете здрави и живи, успешни и много щастливи, скъпи деца на Община Самоков!