СамокоВест

Литургиите за Цветница и Великден ще бъдат излъчвани на живо на фейсбук страницата на Община Самоков

Споделете ни в

Празничните литургии по случай Цветница и Великден ще бъдат излъчени чрез живо предаване на страницата във фейсбук на Община Самоков.

На 12 април от 10.30 ч. ще бъде предавана празничната литургия за Цветница. А записът ще бъде излъчен и по “Канал Рила” същия ден от 18.30 часа.

Празничната Великденска литургия и посрещането на Благодатния огън също ще бъдат излъчени  на живо от страницата на Община Самоков от 23.45 ч. на 18 април (събота). Пълен запис на пасхалната служба ще бъде предаван  от 12.00 ч. на 19 април – Великден, по “Канал Рила”.

В тази връзка кметът на общината Владимир Георгиев написа на фейсбук страницата си:

Литургиите по случай Цветница и Великден ще бъдат излъчени на живо на фейсбук страницата на Община Самоков. По този начин, спазвайки ограниченията, ще можете да усетите празничната атмосфера..

Заради усложнената епидемиологична обстановка ни се налага да си останем у дома. На фона на идващите светли празници и все по-голямата ни нужда от вяра и упование, подкрепих инициативата на архиерейския наместник отец Михаил да помогнем Божието слово да достигне до всеки дом. Община Самоков ще окаже съдействие за излъчване на онлайн литургиите за Цветница и Великден. За целта проведох среща с Отец Михаил, на която уточнихме протичането на живото предаване и техническата обезпеченост.

Радвам се да ви уведомя, че на 12 април /неделя/ от 10.30 ч. на живо от страницата на Община Самоков ще можете да наблюдавате празничната литургия. Записът ще бъде излъчен и по Регионална телевизия „Канал Рила“ същия ден от 18.30 часа. По този начин ще можете да се докоснете до богослуженията и позитивни послания, така нужни ни днес.

Празничната Великденска литургия и посрещането на Благодатния огън също можете да гледате на живо от страницата на Община Самоков от 23.45 ч. на 18 април /събота/. Пълен запис на пасхалната служба ще бъде излъчен от 12.00 ч. на 19 април /Великден/ по „Канал Рила“.

Поклон и пред всеотдайността на нашите духовници, които и в ситуация на извънредно положение, продължават да служат и да се молят за всички нас. Всички храмове ще бъдат отворени за богомолците.

Бъдете съпричастни и си останете вкъщи!