СамокоВест

Летният сезон в Боровец започва на 15 юни с предложения за активен туризъм, атракции и приключения

Споделете ни в


Тази година летният сезон в първия български планински курорт ще започне на 15 юни – събота. Лятото предлага много възможности за активен туризъм, спорт, атракции и приключения във величествената Рила планина

През лято 2019 Borovets Mountain Bike Park ще посрещне любителите на байк приключенията с разнообразни елементи, нови вариации на трасетата, виражи и завои, подходящи както за опитни байкъри, така и за напълно начинаещи. С отварянето на парка се завръща и емблематичното трасе Scary Мovie, което предлага на карачите несравними downhill преживявания.

За поредна година, всички закупили байк карта в събота на 15.06 ще могат да карат безплатно и в неделя на 16.06.

Това лято една от най-големите атракции в Боровец, въженият град „Бороландия“, ще изненада малки и големи с обновени елементи. А екипът на Borovets Climbing and Mountaineering ще предизвика всички любители на планината с разнообразните си планинарски маршрути и предизвикателни катерачни обекти.

Професионалните планински водачи на „Бороспорт“ ще разкрият тайните на Рила по време на пешеходните турове до едни от най-красивите места и гледки в планината, а всички, които обичат активната почивка сред природата, ще могат да се впуснат в приключението да карат каяк на язовир „Искър“, да се насладят на езда сред вековните борови гори или да полетят с парапланер над величествената Рила планина.

През летен сезон 2019 двупосочният билет за кабинкова въжена линия или четириседалкова въжена линия „Ситняково експрес“ ще струва 15 лв. за възрастни и 6 лв. за деца от 7 до 14 г. Цената на еднодневната лифт карта за маунтин байк спускания ще бъде 30 лв., а на двудневната карта – 50 лв.

Това лято сезонната лифт карта за маунтин байк спускания ще бъде на цена от 450 лв.