СамокоВест

Комедийният трилър „Испанска афера“ на Драматичен театър-Ловеч ще разкрие пред самоковската публика ефекта на смеха

Споделете ни в


Драматичен театър – Ловеч отново ще зарадва самоковската си публика с две великолепни постановки – комедийния трилър „Испанска афера“ и „Боризмейко“.

Написана по действителен случай, „Испанска афера“ предава реалната история за гръмкия, ироничен и показателен за съвременното общество провал на млад политик от каталонското правителство. Комедия за едни и трилър за други, измамата в съвременния свят е превърната в увлекателен сценичен разказ от талантливия постановъчен екип на Ловешкия театър, на чиято сцена Калин Врачански трансформира в комедия дори и най-нелепите обрати на човешката съдба. „Това е блестяща комедия, дори бих могъл да кажа – един комедиен трилър. Аз влизам в ролята на злощастния политик. Той е приел една нищо и никаква „виличка“ – разкри пред камерите на Нова телевизия Калин Врачански.

Известен в България с „Методът Грьонхолм“, испанският драматург Жорди Галсеран е носител на множество награди за театър и литература. В „Испанска афера“ той разглежда фината ирония между корист и наивност с майсторски усет над ефекта на смеха.

Участват: Калин Врачански, Николета Малчева, Богомила Николова/Йоана Кирчева, Гьорги Трайков/Тодор Беров, Ленко Гурков. Режисурата е на Иван Савов.

А малките зрители ще се забавляват с приключенията на младия Славейко и хубавата мома Лула в постановката “Боризмейко” от Славчо Маленов. Те се вричат един друг да се вземат, но идва Змеят и отвлича момата. Минавайки през опасни перипетии, юнакът Славейко успява да си върне изгората. Тази едновременно вълшебна и забавна история завършва с пищно сватбено веселие не на една, а на две брачни двойки.

Представленията ще се играят на 19 ноември (вторник) на сцената на Читалище-паметник „Отец Паисий“.

„Испанска афера“ е с начало 18 часа. За децата представленията на Боризмейко ще бъдат две – от 11 и от 13 часа.

Билети могат да се закупят предварително в читалнята на Общинска библиотека-Самоков, на телефон 0886 180 961. Цена 10 и 12 лева.

И на касата на читалището – в деня на представлението                                                                 

За детските представления цена на билета 3 лв.