СамокоВест

Китин Муньос : Прекрасно е местоположението на „СамЕлион“ между Боровец и Самоков. Комплексът изглежда като мечта!

Споделете ни в

Новостроящият се комплекс в Самоков „СамЕлион“ ще бъде домакин на Световно първенство по таекуондо за деца, заяви пред журналисти Слави Бинев – председател на Българската федерация по таекуондо при посещението си в Комплекса. Той бе придружен от  президента на Световната детска федерация по таекуондо Парк Су-Нам и от Посланика на добра воля на ЮНЕСКО Китин Муньос.

Изпълнителният директор на „СамЕлион“ инж. Петър Георгиев разведе делегацията из комплекса, като им показа строящия се хотел и спортна зала.

„Очаква се на събитието да присъстват кралски особи, представители на ЮНЕСКО и Международния олимпийски комитет. Това ще бъде едно от най-големите спортни събития в България“, посочи Бинев и добави – „Очаквам комплексът да бъде завършен през месеците април-май и всички членове на международните организации и гости да бъдат щастливи да посетят това място“

Според Парк Су-Нам се очакват между 1000-1200 участници, като заедно със своите семейства около 3000-4000 гости ще дойдат в Самоков. „Предимствата на комплекса са в това, че всичко е на едно място, което решава проблема с транспортната логистика“, посочи той и уточни, че проблемът с транспортната логистика е един от основните при организиране на състезания от такъв мащаб.

А Китин Муньос изтъкна : „Прекрасно е местоположението на „СамЕлион“ между Боровец и Самоков. Комплексът изглежда като мечта. Поздравявам инвеститора инж. Петър Георгиев, защото това, което е направил заслужава признание“