СамокоВест

Кандидатът на ГЕРБ Ангел Джоргов и досегашният кмет от БСП Владимир Георгиев ще се боричкат за кметския стол в Община Самоков

Споделете ни в

На първия тур за кмет на Община-Самоков за Ангел Джоргов са гласували 7756 души, което е 45,07%, а за Владимир Георгиев – 7479 /43.46%/. Това стана ясно при обработени 100% протоколи на секционните избирателни комисии. Така че, в следващата неделя (5 ноември), те ще се изправят един срещу друг на балотаж.

Какви са евентуалните възможности на двамата опоненти могат да се прогнозират на база гласовете на останалите кандидати. НО преди всичко от гласовете за общински съветници на участвалите във вота политически играчи, независимо дали са издигали кандидатура за кмет или не.

Бойко Дамянов  от „Възраждане“ е подкрепен от 679 избиратели, 3.95%.  Пламен Костадинов от ПП-ДБ  е получил 491 гласа, 2.85%. Кандидатът от ВМРО Кирил Стойков е събрал 233 гласа, 1.35%. За Бойко Димов от „Пряка демокрация“ са гласували 151 души, 0.88%.

Гласовете, които според екипа ни ще бъдат определящи – тези за Общински съвет, сме огласили в публикацията си – „Как подкрепиха листите за общински съветници самоковските избиратели“