СамокоВест

И юношите на Рилски спортист на полуфинал след силен мач с БУБА в Ботевград

Споделете ни в

БУБА Баскетбол допусна първа загуба във финалите за юноши в Ботевград. В последния мач от груповата фаза момчетата на Борис Бракалов отстъпиха на Рилски спортист с 86:78 след по-слаба последна четвърт. Юношите до 19 години на Рилски победиха лидера във временното класиране и ще играят на полуфинал на Държавното първенство, на което домакин е Ботевград.

„Момчетата ни завършват груповата фаза на турнира с 2 победи и 1 загуба, но с днешния си успех на практика изхвърлиха отбора на Буба от борбата за Топ 4, тъй като се получава тройна въртележка в групата ни и отборите, които продължават напред от нея най- вероятно ще са Рилски и Левски.“, информират от Баскетболен клуб Рилски спортист.

Срещата между Рилски и Буба протече равностойно, като решаваща за крайния успех се оказа последната четвърт, която бе спечелена от играчите на Любо Киров и Йордан Бозов с 19- 28.

Пореден силен мач за успеха на Рилски изигра Христо Бъчков. Бъчков продължи с феноменалното си представяне във финалите и наниза 39 точки, хвана 20 борби и подаде 7 асистенции за победителите. 15 точки добави Кристиян Русинов, 13 добави Илия Младенов, а с 10 се включи Борислав Борисов.