СамокоВест

И пловдивският Академик не спря Рилски по пътя на победата в НБЛ

Споделете ни в

Рилски спортист продължи победната си серия в Националната баскетболна лига и вече има осем победи и нито една загуба. И пловдивският Академик не го спря по пътя към върха.  Двубоят премина изцяло под диктовката на самоковския тим, който поведе още в самото начало на срещата и нито за момент не изпусна водачеството в срещата.

Със старта на мача баскетболистите на Людмил Хаджисотиров заложиха на бързата и комбинативна игра, а това им донесе успех, защото след десет минути таблото в пловдивската зала “Сила” сочеше 16- 28 в полза на Рилски.

Във втората част играчите на домакините показаха, че се съвземат от първоначалния шок и след добра игра в защита успяха да стопят 4 точки от изоставането си, което на полувремето бе 8 точки- 36- 44. Притеснителното в случая обаче не бе намаляването на разликата, а контузията, която в средата на четвъртината получи Ники Георгиев, който след подхлъзване се хвана за коляното и бе сменен принудително.

С първите минути от старта на третата четвърт се видя, че този неприятен момент няма да повлия особено върху развитието на мача и след добри изяви на баскетболистите ни преднината в полза на Рилски отново стана двуцифрена. Тя се запази такава до последния период, който стартира при 18 точки аванс в полза на самоковци.

Тези 18 точки сякаш успокоиха играчите ни и те започнаха да допускат грешки, които в голямата си част бяха плод на слаба концентрация. В този момент влязоха и няколко стрелби на домакините и разликата започна да пада. Людмил Хаджисотиров опита да спре щурма на домакините с няколко прекъсвания, което се оказа сполучлив ход, защото в крайна сметка Рилски се поздрави с осмия си успех в лигата.

Най-резултатен за успеха на самоковци в мача бе завърналият се след кратко боледуване Трей Портър, който завърши с 20 точки и 8 борби. Брендън Браун добави 15, Павлин Иванов 14, а с 12 остана капитанът Златин Георгиев.

За домакините от Академик Томислав Минков вкара 17.