СамокоВест

И в намален състав баскетболният Рилски победи Левски. Продължава напред без загуба

Споделете ни в

Без Брендън Браун и Ей Джей Хес Рилски записа поредната си победа в шампионата. Това бе и втората победа в първенството на Рилски над Левски, което на практика дава леко предимство на отбора ни срещу този на Константин Папазов преди третото завъртане.

Отборите на Левски и Рилски спортист започнаха срещата пределно мобилизирани, благодарение на което в първата част нито един от тях не успя да вземе предимство и четвъртината завърши при равенство от 25- 25.

Във втория период треньорът на Рилски Людмил Хаджисотиров завъртя малко експериментален състав, което бе очаквано при отсъствието на титулярния плеймейкър на отбора Брендън Браун и сънародника му Ей Джей Хес. Все пак всички момчета, които влязоха в игра изпълниха добре задачите, като не може да не се отбележи, че отлично в обувките на Браун „влезе“ Деян Карамфилов. Добрите му изяви, както и тези на неговите съотборниците бяха причина Рилски да води на почивката с 39- 43.

Лошата новина бе, че удар в главата доведе до принудителната смяна на Ники Георгиев, което означаваше, че ротацията на самоковския тим ще намалее с още един.

Въпреки несгодите от липсващите играчи баскетболистите на Рилски влязоха изключително силно в третата четвърт. С добра игра в защита и премерени действия в нападение самоковци започнаха да налагат волята си над домакините от Левски и след 5 минути без кош актива на столичани четвъртината приключи при 47- 62.

С кош на Миро Васов започна последният период на двубоя. Домакините отвърнаха, но нови точки на Рилски доведоха до това разликата да стигне 18 точки пет минути и половина преди края на двубоя. Това сякаш успокои самоковци, които забавиха темпото и след няколко грешки в атака позволиха на „сините“ да намалят пасива си до 10 точки при оставащи 2,44 минути до финалната сирена. В тях момчетата на  Людмил Хаджисотиров играха изключително умно и затвориха срещата при крайното 66- 76.

Нов страхотен двубой за тима ни изигра Трей Портър, който записа дабъл- дабъл от 20 точки и 10 борби. С 18 остана Павлин Иванов, а с 10 приключи Барет Бенсън. На крачка от дабъл- дабъл остана и българският гард на Рилски Деян Карамфилов, който при отсъствието на Брендън Браун бе отличен и завърши с 9 асистенции и 9 точки.