СамокоВест

Исторически успех! Рилски на финал в НБЛ

Споделете ни в

Баскетболистите от отбора на Людмил Хаджисотиров и помощникът му Любо Киров записаха имената си в историята на клуба класирайки се за последната фаза в мъжкия баскетболен шампионат за първи път. Самоковци изиграха един правилен тактически двубой, в който без да блестят особено постигнаха така нужния им трети успех и прекършиха мераците на Академик Пловдив за нещо повече от това да се борят за бронзовите медали в шампионата и ги победиха с 58- 66.

Иначе и двата отбора не започнаха срещата по най-добрия начин. Липсваше скоростта, която демонстрираха противниците в първите две срещи между тях, а това се отрази и на резултатността в четвъртината, която завърши при 18-13 в полза на домакините от Пловдив.

Лидерството на домакините се запази и във втората част, но домакините така и не успяха да стигнат до по-голям аванс от 6 точки. Тази преднина се оказа твърде малка и баскетболистите ни успяха да я заличат преди полувремето, което дойде при 26-28 в полза на Рилски спортист.

Още в началото на третата четвърт Рилски спортист започна да взима превес и не след дълго разликата в полза на нашите стана двуцифрена. От този момент нататък тимът ни контролираше играта, а опитите на домакините за обрат така и не се увенчаха с успех.

Така без особено да блестят баскетболистите ни постигнаха това, за което бяха отишли в Пловдив, а именно победа и 3- 0 в серията, която ги класира на финал в НБЛ.