СамокоВест

За какво се харчат общинските пари – тръбен водоскок в Боровец – 67 055 лв., 4 билборда – 20 698 лв., програма по управление на боклука – 18 000 лв., …………?!

Споделете ни в

На ноемврийското редовна заседание на Общински съвет-Самоков избраниците ни гласуваха поредните промени в бюджета за 2018 година. Публикуваме дословно някои от тях и оставяме цифрите сами да говорят!

По докладни записки от Владимир Георгиев-кмет на Община Самоков, Общински съвет- Самоков извършва следните промени:

  1. Увеличава стойността на позиция „Изграждане на тръбен водосток за реализиране на улица в к.к. Боровец” в списъка за капиталови разходи със сумата от 67 055 лв.

Средствата се осигуряват от намаляване на плана по позиция „ОР бул. България-полагане на асфалтова настилка на тротоари и оформяне на джобове за паркоместа” в размер на 48 124 лв. и позиция „Изграждане на велоалея по маршрути гр.Самоков и к.к.Боровец” в размер на 18 931 лв.

  1. Добавя нова позиция в списъка за капиталови разходи „Изработка и монтаж на четири броя билбордове”, § 52 – 03 „Придобиване на друго оборудване, машини и съоръжения” със сумата от 20 698 лв., дейност 827 „Развитие на селските райони”.

Средствата се осигуряват от намаление на позиция „Доизграждане на улично осветление на територията на гр. Самоков” със същата сума.

Общински съвет – Самоков дава съгласие кметът на община Самоков да предприеме действия пред съответните компетентни органи, за използване на част от собствените средства, натрупани като отчисления по чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, за възстановяване на разходи по управление на отпадъците в община Самоков, на обща стойност 117 511, 35 лв. за

  1. Доставка и монтаж на 2 бр. подземни устройства за 2 контейнера за разделно събиране на отпадъци тип „Бобър” и 1 бр. подземно устройство за 3 контейнера тип „Бобър” на обща стойност 36 000 лв., които са доставени и монтирани в к.к. Боровец и в центъра на гр. Самоков.
  2. Строително- монтажни работи за изграждане на подземни клетки за разделно събиране на отпадъци двойки, тип „Бобър” – направа на три броя клетки за контейнери на стойност 54 301,35 лв. с ДДС.
  3. Изграждане на навеси за съдове за разделно събиране на отпадъци в гр. Самоков и ремонт на съществуващи такива. Общата сума по договора е 9 210 лв.
  4. Изготвяне на „Общинска програма за управление на отпадъците” на стойност 18 000 лв.

И все пак не можем да не попитаме управниците ни:

  • Кое е по-важно – тръбният водоскок в Боровец или асфалтът и тротоарите на бул. България?
  • Билбордите ли ще ни светят в тъмното, та да не се пребиваме по самоковските улици?
  • Сега ли се сетихте да потрошите 18 000 лв. за Общинска програма за управление на отпадъците, след като превърнахте Самоков в град на боклука на 4 общини!!!!!