СамокоВест

Започна ремонт на покрива на ДГ „Детелина” в с. Широки дол. Предстои цялостно оползотворяване на сградата

Споделете ни в

Целта на ремонта е да се спрат течовете в тази част на сградата, в която не се провеждат занимания. Над  другата част, в която се помещава групата с децата, ремонтът на покрива бе извършен в предходните години и там няма този проблем.

И настоящите дейности свидетелстват, че ако има мъдро изразходвани средства от общинския бюджет по време на управлението на Владимир Георгиев, то това безспорно са парите за ремонт, саниране, обновление и поддръжка на училищата и детските градини на територията на Общината. В резултат на което, цялата материална база в системата на образованието отговаря на съвременните изисквания и осигурява нормален учебен процес.

В края на юни кметът на общината, заедно с кмета на с. Широки дол Марияна Ракльова, посети филиала на ДГ „Детелина” в селото, за да направи оглед на належащите ремонтни дейности преди началото на новата учебна година. Съвместно с директора на ДГ „Детелина”, те огледаха частта на сградата, която не се ползва и не е ремонтирана, но там има сериозни течове, които наводняват помещенията. Направиха и оглед на щетите, нанесени от проливните дъждове през юни. В част от помещенията се бе събрала около 3-4 см вода, стените бяха с нарушена боя и мазилка, а дървените подове издути от влагата. В частта, която се използва от детската градина, има места с конденз, в резултат на което се е появил мухъл по стените. След огледа е взето решението, че най-спешни са ремонтът на покрива и премахването на мухъла от помещенията.

В момента Общинското строително предприятие извършва вътрешен ремонт в помещенията, като се премахват следите от влагата и се прави шпакловка и боядисване. За да се реши  основно този проблем се подменят и водостоците, което ще предотврати навлажняването на стените в помещенията и появата на мухъл. 

Ремонтните дейности трябва да приключат до началото на учебната година, за да може Детската градина да посрещне децата в обновени стаи. След ремонта на покрива на другата сграда се обмисля да се определи предназначението ѝ, за да не пустее и да не се руши.