СамокоВест

Закопчаха 17-годишен самоковец за 2 топчета марихуана

Споделете ни в


Около 10 часа, на ул. „Черни връх“ в Самоков, служители на районното управление в града извършили проверка на 17- годишен местен младеж. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа, след като у него били открити и иззети две топчета суха зелена маса, реагираща на марихуана.

При проведените на територията на ОДМВР-София полицейски операции срещу наркоразпространението зад решетките се озоваха още трима нарушители.

В ареста на РУП-Ботевград попаднал непълнолетен, след като при извършения му личен обиск криминалистите иззели от него три топчета суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. В следобедните часове, от служители на РУП- Своге, е задържан 42-годишен жител на града, в имота на когото открили 11 засадени растения с характерен вид и мирис на марихуана, както и плик с 300 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на същия наркотик. Последният задържан попаднал в полицейския арест около 2 часа тази сутрин. Служители на РУП – Сливница извършили проверка на 35-годишен жител на града и установили в носената от него чанта метална кутия, съдържаща три канабисови глави. По случаите са образувани общо три досъдебни и едно бързо производство.

Вчера в град Самоков и в някои от селата в общината бе проведена специализирана полицейска акция. Коли на жандармерия и ГДБОП бяха позиционирани на основните пътни връзки: Самоков- София, Самоков- Дупница, Самоков посока Говедарци. На място служителите на МВР извършваха проверка на документи и на пътниците в преминаващите автомобили.

От ОД на МВР не дават информация, но не отрекоха провеждането на мероприятието.

„Има специализирана полицейска акция в Самоков, но тя е към жандармерията. Към момента нямаме резултати и не може да кажем повече подробности“, заявиха източници от ОД на МВР.