СамокоВест

Задържаните в Самоков участници в телефонни измами влязоха в месечния брифинг на ОДМВР-София

Споделете ни в

Месечният брифинг за дейността на дирекцията през м. октомври се проведе в сградата на РУ- Ботевград. Пред регионалните печатни и електронни медии зам.- директорът на ОДМВР- София комисар Юри Николов предостави информация за специализираните полицейски операции срещу наркоразпространението, проведени през последните четири седмици, при които са иззети над 30 кг марихуана, десетки канабисови растения, и таблетки екстази, електронни везни, оръжия, контрабандни акцизни стоки и др. вещи, съотносими към извършваната престъпна дейност. Сред останалите теми бяха бързите оперативни действия на служителите от РУ- Своге, довели до задържането на извършителите на грабеж и на серия взломни кражби, както и задържаните в Самоков в момент на получаване на голяма парична сума двама участници в схема за телефонни измами.

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Ивайло Александров предостави обобщена информация за дейността на териториална полиция и служителите от патрулно- постовата дейност. 226 специализирани полицейски операции, 2081 акта, 376 задържани лица, обезпечени 181 мероприятия, реагирано на 2852 сигнала. По отношение на административнонаказателната дейност по Закона за движение по пътищата са издадени 2510 електронни фиша, съставени са 1841 акта и 2104 фиша. Във връзка продължаващите ремонти по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ и въведените временни ограничения на движението комисар Александров отбеляза, че през почивните дни допълнителни екипи на ОДМВР- София регулират и подпомагат трафика в съответните участъци, чрез допълнителни патрули, максимално използване на технически средства с цел предотвратяване на предпоставките за пътни инциденти и образуване на колони от изчакващи автомобили, особено в тръбите на тунелите.

През текущия месец са проведени три специализирани полицейски операции съвместно с компетентните контролни органи на територията на общините Ботевград, Елин Пелин и Годеч, при които са извършени проверки на игрални зали, нощни клубове, заведения и разнородни търговски обекти, съобщи началникът на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ гл. инсп. Мирослав Рашков. За констатирани груби нарушения са запечатани общо четири обекта. По линия „акцизи“ са иззети общо 5844 къса цигари, 72 кг тютюн и 828 литра безакцизен алкохол. Образувани са 12 преписки и 4 досъдебни производства.

Началникът на РУ-Ботевград гл. инсп. Николай Симеонов подчерта, че вече има конкретен напредък по отношение на кадровото обезпечаване. Четирима млади местни жители са на курс за обучение след спечелен конкурс за полицаи,  а други трима служители от други структури на министерството до дни ще започнат да изпълняват задълженията си в районното управление.