СамокоВест

Единствен кандидат за шефския стол на МБАЛ- Самоков е досегашният управител д-р Красимира Ковачка

Споделете ни в

На заседанието си от месец януари Общински съвет-Самоков обяви конкурс за избор на управител на „МБАЛ- Самоков” ЕООД. Според решението на общинарите, договорът за управление на дружеството с д-р Красимира Ковачка бе удължен до провеждането на конкурса и утвърждаване на предложеното от комисията класиране. Припомняме, че д-р Ковачка оглавява  лечебното заведение от месец май 2001 година.

Съгласно нормативните изисквания и решението на Общинския съвет, конкурсът се проведе на три етапа. Проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение – ,,МБАЛ-Самоков” ЕООД за тригодишен период и събеседване. Събеседването включваше теми от Националния рамков договор за 2020 г. – възможности за общинските болници, перспективи на общинското здравеопазване при настъпилите промени в здравното законодателство, акредитация на лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ, медицински  стандарти, фармакотерапевтични ръководства и възможности на общинските болници за тяхното изпълнение, перспективи за решаване на кадровите дефицити при предложените промени в наредбата за специализация на младите лекари и медицински специалисти и  финансиране на общинските болници.

В комисията по провеждане на конкурса участваха секретарят на общината Ангелина Вангелова, Бранимира Бодурова – директор  „Хуманитарни дейности, екология, търговия, туризъм, общинска собственост“, д-р Ивилина Трендафилова – началник на филиала на Центъра за спешна помощ в Самоков и други общински съветници.

Предстои комисията да изготви протокол от конкурса и да обяви решението си.